Programma’s

De volgende programma’s zullen gedurende het nieuwe concertseizoen te vinden zijn op diverse podia. Ook is er voor de organisator de mogelijkheid om zelf een programma samen te stellen uit onze repertoirelijst.

Saxify

In dit digitale tijdperk heb je toegang tot een oneindig grote muziekbibliotheek in de palm van je hand. Zin om even heerlijk weg te dromen? Of toch meer in de stemming om enkele virtuose stukjes muziek te horen? CeDeL brengt deze keuze naar de concertzaal. Via onze “Saxify-app” of aan de kiosk voor het concert kan je als luisteraar het concertprogramma samenstellen. Hierbij selecteer je zelf jouw pareltjes uit drie eeuwen klassieke muziek. Militaire marsen, zwoele tango’s, zeemzoete walsen, opera’s, symfonieën, aria’s, … Zo is elk concert uniek, op maat van het publiek en vertolkt door een top-saxofoonkwartet dat zich als een kameleon doorheen de verschillende stijlen beweegt. Sit back, relax and … saxify!

Crossover 3.0

Met ‘Crossover’ en ‘Crossover 2.0’ oogstte het CeDeL kwartet enorm veel bijval. Elk concert eindigde steevast met een staande ovatie en een laaiend enthousiast publiek. Hoog tijd dus dat dit virtuoos saxofoonkwartet een nieuwe update van dit programma brengt!
Met CROSSOVER 3.0 biedt CeDeL de toeschouwer een kruisbestuiving aan tussen diverse componisten, stijlen en stijlperiodes. Van de rijkdom van Vivaldi gaat het kwartet via ruwe tangomuziek naar de overdonderende grooves van JacobTV. In deze sequel vult CeDeL de grootste smaakmakers uit Crossover aan met nieuwe en verrassende werken in Crossover 3.0
Met deze show werd CeDeL laureaat van ”Supernova”.

H♥︎RD

Met H♥︎RD wil CeDeL de luisteraar raken en tegelijk choqueren.  H♥︎RD is een ijzersterke live-show waarbij een originele mix van auditieve en visuele elementen de luisteraar in zijn eigen verbeelding onderdompelt. Het staat voor diverse stijlen van Nederlandstalige componisten als Swerts, Ter Veldhuis, Keuris, … CeDeL wil hiermee een breed publiek bereiken en wil de luisteraar een totaalervaring aanbieden. De saxofoon neemt hierbij verschillende gedaantes aan: eens zeer virtuoos, dan weer fijngevoelig.  Hard versus ♥︎. Kortom, een uitbarsting van gevoelens.

CeDeL for Generation Z

Met Generation Z brengt CeDeL een educatief programma op maat. Kan de generatie Z of beter gekend als de digitale generatie nog geboeid worden door  een akoestische voorstelling?  Hier probeert dit saxofoonkwartet op te antwoorden met een verrassende programmakeuze rijk aan coole culturele vitamines: eens uiterst klassiek, dan weer spannend modern vol hedendaagse technieken!  Men zal in het jaar van Adolphe Sax versteld staan van het potentieel van dit prachtige en veelzijdige instrument.

Het CeDeL saxofoonkwartet leent zich uitstekend voor verschillende stijlen. Zowel het klassieke Franse repertoire, hedendaagse saxofoonwerken als het lichtere genre komen aan bod. Ook speelde CeDeL als solist begeleid door verschillende ensembles.

Gerard De Clercq schreef zijn Auf und Dahin voor het CeDeL saxofoonkwartet. Het gaat om een hedendaagse compositie met het kwartet als solist begeleid door een heterogeen ensemble. Dit werk werd gecreeërd door het CeDeL saxofoonkwartet samen met het ensemble Hedendaagse Muziek van het Lemmensinstituut op 24 oktober 2010.