CeDeL Saxofoonstage 2023

Na het grote succes van vorig jaar vindt de CeDeL saxofoonstage opnieuw plaats in Hasselt. Jaarlijks is dit voor jong en oud een topweek waarin de saxofoon centraal staat. Overdag wordt er hard gewerkt tijdens individuele lessen, samenspel, workshops, …  ’s avonds laten we onze mondspieren rusten tijdens een aantal concerten, een quizavond en onze BBQ met fuifje.  Naast de lessen voorzien we vanaf dit jaar ook overdag een animatieprogramma.  Hopelijk kunnen we terug op jullie aanwezigheid en vertrouwen rekenen om er samen met iedereen opnieuw een fantastische editie van te maken. Waarom kozen we voor een andere locatie? Omdat we naast het organiseren van een supertoffe stage onze stage ook betaalbaar willen houden.  Andere locatie dus, maar hetzelfde concept met dezelfde fantastische mensen.  We maken er ook dit jaar weer een knalweek van!

Voor wie is deze stage?

Letterlijk alle saxofonisten zijn welkom.  Jaarlijks verwelkomen wij kinderen en volwassenen van alle niveaus.  Naast samenspelgroepen per niveau (van beginners tot studenten aan een muziekhogeschool) zorgen we steeds voor groepjes leerlingen van een gelijkaardig niveau voor de individuele lessen.

Wat mag je verwachten?

Individuele lessen van verschillende leraars uit ons docentenkorps.

Samenspel in verschillende groepen.

  • Leerlingen basisonderwijs (schooljaar 2022-2023) krijgen in de voor- en namiddag saxofoonles, 2 uur samenspel en tussendoor animatie.  Deze leerlingen maken binnen deze lesuren ook kennis met improvisatie.
  • Voor leerlingen vanaf het eerste leerjaar secundair onderwijs kan er een keuze gemaakt worden. Elke leerling krijgt nog 1 uur saxofoonles en 2 uur ensemble. Daarnaast kan je voor het tweede lesuur de keuze maken uit 1 extra uur saxofoonles , 1 uur ensembletraining (de stukken van de ensembles worden hier extra ingeoefend), 1 uur improvisatie of een combinatie van ensembletraining en improvisatie.

Daarnaast plannen we één of meerdere “surprise workshops“.

Ons animatieteam bestaat terug uit vaste waarden Lieselot Pieters en Fabio (Freddy) Di Meo. 

Wanneer gaat de stage door?

Zondag 23 juli 2023 tot en met zaterdag 29 juli 2023

Waar gaat de stage door?

De scholen kindsheid Jesu hebben een complex met internaat in het hartje van Hasselt. Ook de kunsthumaniora Musart Hasselt is hier gevestigd.  Tijdens de schoolvakanties kunnen groepen terecht in dit internaat. Onder leiding van een monitor wordt er ook voor gezorgd dat je via allerhande spel- en sportactiviteiten een leuke dag beleeft. Een gezond lichaam in een gezonde omgeving zorgt ook voor een gezonde geest.  Het adres?  Kempische Steenweg 400, 3500 Hasselt

Wat kost de stage?

545 euro all-in.  Je kan best wat zakgeld voorzien voor onze enige echte CeDeL-bar die ’s avonds geopend is.

Hoe geraak ik het snelst op de CeDeL Saxofoonstage?

Adres: Kempische Steenweg 400, 3500 Hasselt

Hoe kan ik inschrijven?

De inschrijving is definitief na volledige betaling (uiterlijk tegen 1 juli 2023). Let wel: de plaatsen zijn gelimiteerd.

Je kan hier inschrijven: http://www.cedel.be/stage/inschrijving.php

De leerlingen staan zelf in voor het afsluiten van een annulatie- en/of ongevallenverzekering. 

Volzet?  Kom je graag op de wachtlijst terecht?  Stuur een mail naar saxofoonstage2023@cedel.be

Hoe kan ik betalen?

Voorschot bij inschrijving (125 euro) op rekeningnummer: 001-6254869-94 of BE87 0016 2548 6994 met als mededeling: Cedel saxofoonstage 2023+ naam.

Het overige bedrag (420 euro) betaal je vóór 1 juli 2023

Wie zijn de docenten?

CeDeL saxofoonkwartet

Peter Cverle

Koen Dries

Jitse Coopman

Pieter Lagacie

Enkele van onze gastdocenten:

Rik Vaneyghen

Koen Maes

 

Kristof Kerremans

Tom Hondeghem

 

 Jan Eggermont (jazz)

 

Masterclass: (voor studenten vanaf de vierde graad)

Alexandre Doisy

Wie is Alexandre Doisy?

Nog vragen?  Contacteer ons op saxofoonstage2022@cedel.be