Jitse Coopman


Tenor saxophone //

About

Jitse Coopman heeft in de Stedelijke Academie voor muziek en woord te Izegem saxofoon gestudeerd. Haar saxofoonstudie rondde zij af met grootste onderscheiding. Daarnaast volgde zij gedurende enkele jaren nog piano, harmonie en dixie. Daarna studeerde Jitse saxofoon bij Nadine Bal (Leuven) en bij Norbert Nozy (Brussel). Zij behaalde er het masterdiploma saxofoon.

Ze won de eerste prijs van de wedstrijd “Axion-Classics” in 2005 en werd laureaat van het “Concours pour Jeunes Saxophonistes” in de superieure afdeling in 2007.

Zij volgde masterclasses bij Jean-Yves Fourmeau (Frankrijk), Claude Delangle (Frankrijk), Daniel Gauthier (Duitsland) en Lars Mlekusch (Oostenrijk).

Jitse speelt freelance mee in het ”ESE.BE” (European Saxophone Ensemble, België), het ”Brussels Philharmonic”, de ”Vlaamse Opera”  en het ”Hageland Wind Orchestra”.

In 2009 richtte zij samen met 3 andere jonge saxofonisten het CeDeL saxofoonkwartet op. Zij waren winnaar van de “Concours pour Jeunes Saxophonistes”(2009) te Dinant, winnaar van de “International Saxophone Quartet Contest”(2011) te Madrid en laureaat van de wedstrijd “Supernova”.(2013)

Jitse is als leerkracht saxofoon verbonden aan de Academies van Izegem, Roeselare en Veurne.