Saxofoonstage 2018

Powered by Yamaha

Het CeDeL saxofoonkwartet organiseert opnieuw een zomerstage voor jonge saxofonisten. Tijdens deze stage krijg je les van een aantal verschillende docenten.  Zo kan je jouw niveau verbeteren.  Daarnaast zorgt onze (ondertussen legendarische) Nonkel Peter ervoor dat jullie de kans krijgen om te leren improviseren.

Wie?

Letterlijk alle saxofonisten zijn welkom.  Jaarlijks verwelkomen wij kinderen en volwassenen van alle niveaus.  Naast ensembles per niveau (van beginners tot studenten aan een muziekhogeschool) zorgen we steeds voor groepjes leerlingen van een gelijkaardig niveau voor de individuele lessen.

Wat?

Individuele lessen van verschillende leraars uit ons docentenkorps.

Samenspel in verschillende groepen.

Workshops:

  • Initiatielessen jazz
  • “Surprise”-workshop
  • Yamaha-stand met alle nieuwe saxofoontopics.

En natuurlijk leuke en ontspannende activiteiten van onze animatoren Lieselot en Fabio :-).

Wanneer?

Zondag 29 juli 2018  tot zaterdag 04 augustus 2018

Waar?

Het vakantiedomein Hoge Duin is een optimaal toegankelijk en recreatief verblijf op wandelafstand van het strand van Oostduinkerke. Een ideale residentie met overnachting voor jeugdgroeperingen. Onder leiding van een monitor wordt er ook voor gezorgd dat je via allerhande spel- en sportactiviteiten een leuke dagen beleeft. Een gezond lichaam in een gezonde omgeving zorgt ook voor een gezonde geest.Vakantiedomein Hoge duin, Kinderlaan 47, 8670 Oostduinkerke

Kostprijs

425 euro all-in.  Je kan best wat zakgeld voorzien voor die ’s avonds geopend is.

Mits toeslag is er een mogelijkheid voor volwassenen om op een hotelkamer te overnachten.

Bereikbaarheid

>E40 – richting Veurne – De Panne, afrit Nieuwpoort (N355)
Trein: Station Oostende – Kusttram tot aan de halte “Zonnebloem”

Inschrijving:

De inschrijvingen zijn mogelijk vanaf 1 februari 2018.  De inschrijving is definitief na volledige betaling (uiterlijk tegen 1 juli 2017 ). Let wel: de plaatsen zijn gelimiteerd.

Je kan hier inschrijven: http://www.cedel.be/stage/inschrijving.php

Na de inschrijving krijg je binnen de week een bevestigingsmail.

De leerlingen staan zelf in voor het afsluiten van een annulatie- en/of ongevallenverzekering.

 

Betalingswijze:

Voorschot bij inschrijving (75 euro) op rekeningnummer: 001-6254869-94 of BE87 0016 2548 6994 met als mededeling: Yamaha saxofoonstage 2017 + naam.

Het overige bedrag (350 euro) betaal je vóór 1 juli 2017.

Docenten:

CeDeL saxofoonkwartet

Peter Cverle

Koen Dries

Jitse Coopman

Pieter Lagacie

Gastdocenten

Rik Vaneyghen

Koen Maes

 

Kristof Kerremans

Tijl Verhaeghe

Tom Hondeghem

Peter Vandendriessche (jazz initiatie)

Masterclass: (voor studenten vanaf de hogere graad)

Alexandre Doisy

(1st prize Adolphe Sax of the 2nd international competition of Dinant (Belgium) in 1998, 2nd prize (no 1st prize awarded) and prize of the audience of the 50th international competition of the ARD of Munich in 2001, and 1st prize of the 2nd international competition Jean-Marie Londeix of Bangkok in 2008. He was awarded the distinctions of Yamaha Music Foundation of Europe in 2000 and of the Banques Populaires Group Foundation in 2001.)

Alain Crepin

(Sinds 1981 is hij leraar saxofoon aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel. Hij is lid van het “Quatuor de Saxophones de Dinant” sinds de oprichting in 1973. Als componist heeft hij verscheidene werken voor harmonie, fanfare of brassband, alsook voor solisten en piano staan op zijn actief. Het merendeel van deze werken werden al op CD. gezet en werden vertolkt door de meest gerenommeerde orkesten. In november 1993 werd hem de “Fugatrofee” toegekend door de “Unie van Belgische Toondichters” als blijk van waardering voor zijn inzet ten bate van de hedendaagse Belgische muziek. Hij was secretaris van de jury van de “Concours International du Saxophone” die georganiseerd werd te Dinant in 1994 en 1998 en in november 2002 dirigeerde hij 1312 saxofonisten te Dinant, waarmee het wereldrecord van grootste saxofoonorkest werd gebroken. Sinds 2003 is hij ook lid van het Internationaal Comité van het Wereldcongres van de saxofoon. Sinds 2005 is hij voorzitter van de nationale en internationale wedstrijd Adolphe Sax te Dinant. Na de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht te hebben gedirigeerd gedurende 21 jaar, is Majoor Crepin benoemd tot artistiek directeur van de muziekkapellen van Defensie sinds 1 september 2005.)

Info & Contact: saxofoonstage2018@cedel.be